Musici (zang)

Sára Gutvill – Mezzosopraan

Photo by Claudia Hansen at Goethe Institut Amsterdam

Sára is klassieke zangeres en taalcoach Duits voor zangers. Ze studeerde Duitse letteren in Wenen en klassieke zang in Amsterdam. Als zangeres en coach is ze gespecialiseerd in het Duitse Lied. Sinds 2013 doceert ze Duits voor zangers aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 2014 aan de Dutch National Opera Academy. Ze is terugkerende coach bij het Vocallis Festival en zingt regelmatig bij Collegium Vocale Gent. Bij het Grachtconcert Oud-Zuid neemt ze de keuze van de musici en het samenstellen van het programma deels voor haar rekening.

Meer info http://saragutvill.com

Suzanne Roels – De Hoge C-meermin

Al jarenlang verenigt sopraan Suzanne Roels haar liefde voor opera en theater om bijzondere voorstellingen en concerten te geven. Denk aan Les Bijoux, In de ban van de Roos, en haar zelfgeschreven Sprookjesconcert over een piraat en drie prinsessen: Hilaria, Dramaria en Lalaria. Humor, drama en ontroering wisselen elkaar af in deze voorstelling vol aria’s, liederen en meer. Suzanne Roels presenteert zich in bijzondere creaties als zingende engel, de Hoge C-Meermin en de Venetiaans gemaskerde Donna Suzanna. Op een toegankelijke manier laat ze een breed publiek genieten van prachtige operamuziek. Roels studeerde in Engeland aan de Guilford School of Acting. Terug in Nederland acteerde ze in toneelstukken, soaps, commercials en films. Tegenwoordig studeert ze bij mezzosopraan Christa Pfeiler.

Meer info www.zangeres.net

Pierre Mak – Bariton en piano

De bariton Pierre Mak studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht, het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Hij nam deel aan masterclasses bij Elisabeth Schwarzkopf en Robert Holl. Verder volgde hij lessen bij Aafje Heynis, Henny Diemer en Margreet Honig. Mak werkt met grote regelmaat als solist mee aan oratorium-uitvoeringen zoals de Passies van Bach, het requiem van Fauré, van Brahms, Paulus en Elias Mendelssohn en enige 20e eeuwse oratoria (Carmina Burana Orff, a Child of our Time Tippett) behoren tot zijn repertoire. Het Duits-Romantisch en het Frans lied hebben zijn grote voorliefde. In het najaar van 2007 maakte hij met groot succes zijn scenisch operadebuut in een productie van Operastudio Nederland.

Ook zong hij in `Die Fledermaus` van Johann Strauss en in ‘Das Rheingold’ van Richard Wagner. Pierre Mak is als hoofd van de vocale afdeling en hoofdvakdocent solozang verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

David van Gastelum – Bariton

Tijdens het voorprogramma kunt u genieten van de prachtige bariton David van Gastelum, student aan het conservatorium van Amsterdam.

Meer over David

Sterre Kooi – Mezzosopraan

Zangstudente aan het Conservatorium van Amsterdam, zingt tijdens het voorprogramma van het Grachtconcert Oud-Zuid o.a. liederen van Schubert.

Meer over Sterre