Musici (instrumentaal)

Jaap Kooi – piano

Jaap Kooi
foto: Marco Borggreve

Pianist Jaap Kooi volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gérard van Blerk. In 1986 behaalde hij cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus. Hiervoor kreeg hij de Cuypers-prijs voor een uitzonderlijk piano-examen en een beurs van WVC toegekend. Hiermee kon hij enige tijd verder studeren bij John Bingham in Londen. Ook masterclasses, cursussen en concerten met vele beroemde musici, en niet alleen pianisten, droegen bij aan zijn ontwikkeling tot een all-round musicus.

 

Esther Apituley – Altvioliste

Esther Apituley (Amsterdam, 1958) begon op twaalfjarige leeftijd viool te spelen. Vrij snel daarna stapte zij over op de altviool. Ze deed eindexamen bij Misha Geller aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en volgde lessen bij Bruno Giuranna aan de Hochschule Für Musik in Berlijn. Apituley was soliste o.a. bij het Nationaal Ballet Orkest, Noord Hollands Philarmonisch, Metropole orkest en het Radio Kamerorkest. Zij vertolkte de altvioolconcerten van Berlioz, Bartòk, Mozart en Britten. Ze treedt regelmatig op als soliste in het buitenland zoals Japan, Spanje, Duitsland, Tsjechië en Brazilië. Esther Apituley staat er inmiddels om bekend dat ze een heel eigenzinnige manier heeft van presenteren.

Meer info https://www.estherapituley.com

Rob Faltin – Viool, trompet

Rob Faltin is afgestudeerd viool en altviool aan de conservatoria van Genève en Amsterdam. Faltin is jarenlang als altviolist verbonden geweest aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens het hoofdprogramma zal hij onder andere het stuk ‘Violons dans le soir’ van Saint-Saëns spelen.

Meer over Rob 

 

The Reflets Trio – fluit, viool en harp

Het Amsterdamse The Reflets Trio bestaat uit Alice Allegri (fluit), Blanca Sánchez (viool) en Sari van Brug (harp). Zij kwamen voor het eerst samen tijdens een kamermuziek optreden aan het conservatorium van Amsterdam.  Ze besloten hun passie te bundelen en samen verder te werken als trio.

Lena Lelyukhine – Piano

Lena studeerde Klassieke Piano aan het conservatorium van Amsterdam en zal te horen zijn tijdens het voorprogramma.

Meer over Lena 

 

Maria Nikiforov – Piano

De getalenteerde 19-jarige pianiste Maria Nikiforov volgt momenteel de vooropleiding klassiek piano aan het conservatorium van Amsterdam. Tijdens het voorprogramma laat zij een prachtig pianostuk horen. Kom alvast in de sfeer en luister naar haar optreden tijdens het Prinses Christina Concours dit jaar.