Musici

De musici die deel hebben genomen het eerste concert vindt u hieronder. Lees alles over wie ze zijn, wat ze doen en wat gedaan hebben tijdens het grachtconcert op zaterdag 23 september 2017.

Esther Apituley – Altvioliste

Esther Apituley (Amsterdam, 1958) begon op twaalfjarige leeftijd viool te spelen. Vrij snel daarna stapte zij over op de altviool. Ze deed eindexamen bij Misha Geller aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en volgde lessen bij Bruno Giuranna aan de Hochschule Für Musik in Berlijn. Apituley was soliste o.a. bij het Nationaal Ballet Orkest, Noord Hollands Philarmonisch, Metropole orkest en het Radio Kamerorkest. Zij vertolkte de altvioolconcerten van Berlioz, Bartòk, Mozart en Britten. Ze treedt regelmatig op als soliste in het buitenland zoals Japan, Spanje, Duitsland, Tsjechië en Brazilië. Esther Apituley staat er inmiddels om bekend dat ze een heel eigenzinnige manier heeft van presenteren. Meer info https://www.estherapituley.com
Foto: Piet van der Meer

Esther Apituley (Amsterdam, 1958) begon op twaalfjarige leeftijd viool te spelen. Vrij snel daarna stapte zij over op de altviool. Ze deed eindexamen bij Misha Geller aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en volgde lessen bij Bruno Giuranna aan de Hochschule Für Musik in Berlijn. Apituley was soliste o.a. bij het Nationaal Ballet Orkest, Noord Hollands Philarmonisch, Metropole orkest en het Radio Kamerorkest. Zij vertolkte de altvioolconcerten van Berlioz, Bartòk, Mozart en Britten. Ze treedt regelmatig op als soliste in het buitenland zoals Japan, Spanje, Duitsland, Tsjechië en Brazilië. Esther Apituley staat er inmiddels om bekend dat ze een heel eigenzinnige manier heeft van presenteren.

Meer info https://www.estherapituley.com

Rob Faltin – Viool, trompet

Foto: Piet van der Meer

Rob Faltin is afgestudeerd viool en altviool aan de conservatoria van Genève en Amsterdam. Faltin is jarenlang als altviolist verbonden geweest aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens het hoofdprogramma zal hij onder andere het stuk ‘Violons dans le soir’ van Saint-Saëns spelen.

Meer over Rob 

The Reflets Trio – fluit, viool en harp

Het Amsterdamse The Reflets Trio bestaat uit Alice Allegri (fluit), Blanca Sánchez (viool) en Sari van Brug (harp). Zij kwamen voor het eerst samen tijdens een kamermuziek optreden aan het conservatorium van Amsterdam.  Ze besloten hun passie te bundelen en samen verder te werken als trio.

Jaap Kooi – piano

Foto: Piet van der Meer

Pianist Jaap Kooi volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gérard van Blerk. In 1986 behaalde hij cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus. Hiervoor kreeg hij de Cuypers-prijs voor een uitzonderlijk piano-examen en een beurs van WVC toegekend. Hiermee kon hij enige tijd verder studeren bij John Bingham in Londen. Ook masterclasses, cursussen en concerten met vele beroemde musici, en niet alleen pianisten, droegen bij aan zijn ontwikkeling tot een all-round musicus.

Lena Lelyukhine – Piano

Foto: Piet van der Meer

Lena studeerde Klassieke Piano aan het conservatorium van Amsterdam en was te horen tijdens het voorprogramma.

Meer over Lena 

Maria Nikiforov – Piano

De getalenteerde 19-jarige pianiste Maria Nikiforov volgt momenteel de vooropleiding klassiek piano aan het conservatorium van Amsterdam. Tijdens het voorprogramma liet zij een prachtig pianostuk horen.

Sára Gutvill – Mezzosopraan

Foto: Piet van der Meer

Sára is klassieke zangeres en taalcoach Duits voor zangers. Ze studeerde Duitse letteren in Wenen en klassieke zang in Amsterdam. Als zangeres en coach is ze gespecialiseerd in het Duitse Lied. Sinds 2013 doceert ze Duits voor zangers aan het Conservatorium van Amsterdam en sinds 2014 aan de Dutch National Opera Academy. Ze is terugkerende coach bij het Vocallis Festival en zingt regelmatig bij Collegium Vocale Gent. Bij het Grachtconcert Oud-Zuid neemt ze de keuze van de musici en het samenstellen van het programma deels voor haar rekening.

Meer info http://saragutvill.com

Suzanne Roels – De Hoge C-meermin

Foto: Piet van der Meer

Al jarenlang verenigt sopraan Suzanne Roels haar liefde voor opera en theater om bijzondere voorstellingen en concerten te geven. Denk aan Les Bijoux, In de ban van de Roos, en haar zelfgeschreven Sprookjesconcert over een piraat en drie prinsessen: Hilaria, Dramaria en Lalaria. Humor, drama en ontroering wisselen elkaar af in deze voorstelling vol aria’s, liederen en meer. Suzanne Roels presenteert zich in bijzondere creaties als zingende engel, de Hoge C-Meermin en de Venetiaans gemaskerde Donna Suzanna. Op een toegankelijke manier laat ze een breed publiek genieten van prachtige operamuziek. Roels studeerde in Engeland aan de Guilford School of Acting. Terug in Nederland acteerde ze in toneelstukken, soaps, commercials en films. Tegenwoordig studeert ze bij mezzosopraan Christa Pfeiler.

Meer info www.zangeres.net

Pierre Mak – Bariton en piano

Foto: Piet van der Meer

De bariton Pierre Mak studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht, het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Hij nam deel aan masterclasses bij Elisabeth Schwarzkopf en Robert Holl. Verder volgde hij lessen bij Aafje Heynis, Henny Diemer en Margreet Honig. Mak werkt met grote regelmaat als solist mee aan oratorium-uitvoeringen zoals de Passies van Bach, het requiem van Fauré, van Brahms, Paulus en Elias Mendelssohn en enige 20e eeuwse oratoria (Carmina Burana Orff, a Child of our Time Tippett) behoren tot zijn repertoire. Het Duits-Romantisch en het Frans lied hebben zijn grote voorliefde. In het najaar van 2007 maakte hij met groot succes zijn scenisch operadebuut in een productie van Operastudio Nederland.

Ook zong hij in `Die Fledermaus` van Johann Strauss en in ‘Das Rheingold’ van Richard Wagner. Pierre Mak is als hoofd van de vocale afdeling en hoofdvakdocent solozang verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Sterre Kooi – Mezzosopraan

Foto: Piet van der Meer

Zangstudente aan het Conservatorium van Amsterdam, zong tijdens het voorprogramma van het Grachtconcert Oud-Zuid o.a. liederen van Schubert.

Meer over Sterre

David van Gastelum – Bariton

Tijdens het voorprogramma kon u genieten van de prachtige bariton David van Gastelum, student aan het conservatorium van Amsterdam.

Meer over David